Северна Корея предложи много кратък отговор на командването на ООН относно

...
Северна Корея предложи много кратък отговор на командването на ООН относно
Коментари Харесай

Северна Корея без ясна позиция за избягалия американец

Северна Корея предложи доста къс отговор на командването на Организация на обединените нации по отношение на американския боец, който се втурна през строго охраняваната граница с Южна Корея на 18 юли и незабавно беше арестуван, съобщи Ройтерс, цитирайки Пентагона във вторник.

Говорителят на Пентагона бригаден военачалник Патрик Райдър разясни, че Северна Корея е предоставила алегорична информация на командването на Организация на обединените нации относно редника от американската войска Травис Кинг.

" Мога да потвърдя, че КНДР е отговорила на командването на Организация на обединените нации, но няма значителен прогрес, който да оповестя ", сподели Райдър на конференция, употребявайки акронима на формалното име на Северна Корея, Корейската народнодемократична република.

Райдър уточни още, че известието на Северна Корея е просто " удостоверение " на запитването на командването на Организация на обединените нации.

Кинг избяга в Северна Корея на 18 юли по време на обиколка на демилитаризираната зона на границата, поставяйки Съединените щати в ново дипломатическо усложнение с нуклеарната Северна Корея.

Кинг, който се причисли към американската войска през януари 2021 година, е служил като кавалерийски скаут в Корейските ротационни сили, част от десетилетния ангажимент на Съединени американски щати за сигурност към Южна Корея.

Той се сблъска с две обвинявания за нахлуване в Южна Корея и в последна сметка се призна за отговорен в един случай на нахлуване и заличаване на социална благосъстоятелност за щета на полицейска кола по време на дрънканица с хули против корейци, съгласно правосъдните документи.

От 24 май до 10 юли той е излежал присъда като тежък труд в поправителното заведение Чхонан вместо заплащане на санкция, заяви организация Йонхап.

Американски чиновници, които приказваха при изискване за анонимност, споделиха, че Кинг е трябвало да бъде изправен пред военни дисциплинарни дейности при завръщането си вкъщи във Форт Блис, Тексас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР